Vijf nieuwe titels op pratenoverfictie fragmenten.nl

De website pratenoverfictiefragmenten.nl is aangevuld met vijf nieuwe titels waaronder Broergeheim van Emiel de Wild en Vermoorde onschuld van Jennefer Mellink. In totaal staan er op de site al 30 boeiende fragmenten uit recente jongerenromans inclusief lesmateriaal. De lessuggesties zijn bruikbaar voor alle klassen in het vmbo en voor de onderbouw havo/vwo. Het aanbod is nog altijd groeiende. Houd de site dus regelmatig in de gaten voor nieuwe titels en lesmateriaal! 

Soorten vragen

Op de website zijn onder de verantwoording voorbeelden gegeven van soorten vragen. Met deze vragen wordt beoogd om de persoonlijke manier waarop leerlingen opgaan in de tekstwereld, hoe zij die invullen, beleven, interpreteren en beoordelen te bespreken. De vragen zijn bedoeld als startpunt voor een verdiepende bespreking van verschillende leeservaringen en perspectieven. 

Meer informatie 

Benieuwd naar de nieuwe lessuggesties? Of wil je meer weten over het gebruik van de fragmenten en het lesmateriaal in de klas? Neem dan een kijkje op de site: www.pratenoverfictiefragmenten.nl 

Voorkant boeken pratenoverfictiefragmenten.nl