Nieuwe leescoaches van De Weddenschap zijn bekend!

De nieuwe leescoaches zijn bekend! Stichting Lezen is blij met Memru Renjaan, Selma Omari en Willie Wartaal als coaches voor de elfde editie van De Weddenschap. 

Memru Renjaan 

Leescoach Memru Renjaan is componist, gitarist en producer. Hij is de man achter bekende liedjes als Louise van Gers Pardoel, Parijs van Kenny B. Jungle van Broederliefde en jij bent de liefde van Guus Meeuwis. 
“Ik lees niet superveel, maar ik lees graag over de Tweede Wereld Oorlog. Bij De Weddenschap kan je 3 boeken lezen over je favoriete thema”. 

Selma Omari

Leescoach Selma Omari is zangeres en vlogster. Dit jaar bracht ze haar album 'Meisje uit Crooswijk' uit. 
“Ik heb altijd interesse gehad in het lezen van boeken. In groep 4 bleek ik ook nog eens van schrijven te houden en werd ik door m'n juffrouw gestimuleerd om dat verder te ontwikkelen. Op de middelbare school bleek mijn voorliefde voor boeken en verhalen terug te komen en heeft een docent mij gestimuleerd eigen verhalen te gaan schrijven. Ik doe mee aan De Weddenschap om iedereen enthousiast te maken op dezelfde manier als mijn docenten mij toen enthousiast hebben gemaakt”

Willie Wartaal

Leescoach Willie Wartaal is rapper, acteur en presentator. Hij werd bekend als lid van de Jeugd van Tegenwoordig. Zijn album Nieuwe Kunst nam hij op in Museum Voorlinden. 
“De Weddenschap is voor mij niet moeilijk, want ik hou heel erg van lezen. Ik ga op zoek naar boeken waarvan ik denk dat jongeren ze leuk vinden om te lezen”. 

Start nieuwe editie

De elfde editie van De Weddenschap start na de herfstvakantie in de week van 1 november! Meld je nu vast aan!

Meer informatie?

Wil je meer weten over De Weddenschap? Ga dan naar de site

Foto nieuwe leescoaches