Nieuw in het Literatuurmuseum: Back Street

In de nieuwe tentoonstelling van het Literatuurmuseum 'Back Street' ontdekken, beleven en maken jongeren vanaf 14 jaar verhalen om zo de kracht van literatuur te ervaren. 

Tien spannende, uitdagende en interactieve spellen

De tentoonstelling leidt jongeren via donkere steegjes naar tien ruimtes waar ze interactieve spellen kunnen spelen. Zo komen ze onder andere terecht in een casino, waar ze kunnen gokken op literaire verhalen, maken ze in de Gym kennis met hedendaagse schrijvers en komen ze in een bunker terecht waar ze een escaperoom van spannende verhalen kunnen spelen.

In deze spellen komen voor jongeren herkenbare thema's aan de orde en maken ze kennis met vele soorten teksten: van biografieën tot spoken word en van poëzie tot graphic novels.

Tijdens de tentoonstelling maken leerlingen onder andere kennis met boeken van Khalid Boudou en Marieke Lucas Rijneveld en gedichten van Gershwin Bonevacia. Na een bezoek aan Back Street krijgt elke leerling per e-mail zijn of haar persoonlijke boekentips toegestuurd, gebaseerd op de spelervaring in de tentoonstelling.

Bezoek Back Street 

Een bezoek aan Back Street is een interactieve ontmoeting met literatuur, waarin leerlingen meer leren over zichzelf én over de ander. Wil jij met jouw klas of school Back Street bezoeken? Dat kan! Lees er meer over op de website van het Literatuurmuseum

Foto tentoonstelling Back Street
Foto: Mike Bink