Elfde editie De Weddenschap feestelijk afgetrapt!

Drie BN’ers: Willie Wartaal, Selma Omari en Memru Renjaan trappen De Weddenschap feestelijk af in de week van 1 november. Samen met (v)mbo-klassen en praktijkonderwijs zullen zij in Leiden, Rotterdam en Vught hun handtekening zetten onder het contract van De Weddenschap. Daarmee leggen zij officieel vast dat zij zich gaan inzetten om gedurende de campagne (zes maanden) drie boeken te lezen.

Leescoaches

Behalve de rol van uitdager nemen de BN’ers ook de rol op zich van leescoach. Zij coachen de deelnemers naar de eindstreep; drie gelezen boeken. De Weddenschap eindigt eind april 2022. Selma Omari trapt De Weddenschap af op het Albedacollege in Rotterdam. Willie Wartaal doet dat met leerlingen van het Leystede in Leiden. Memru Renjaan zal samen met de leerlingen van het Maurickcollege het contract tekenen in Huis73 de bibliotheek in Vught.

Willie Wartaal: “De Weddenschap is voor mij niet moeilijk, want ik hou heel erg van lezen. Ik ga op zoek naar boeken waarvan ik denk dat jongeren ze leuk vinden om te lezen”

Selma Omari: “Vroeger hield ik al van lezen en schrijven. In groep 4 stimuleerde mijn juffrouw mij om mijn liefde voor schrijven verder te ontwikkelen. Op de middelbare school moedigde een docent mij aan om eigen verhalen te schrijven en mijn voorliefde voor boeken en verhalen kwam terug. Ik doe mee aan De Weddenschap om iedereen enthousiast te maken op dezelfde manier als mijn docenten mij toen enthousiast hebben gemaakt”.

Memru Renjaan: “Ik lees niet superveel, maar ik lees graag over de Tweede Wereldoorlog. Bij De Weddenschap kan je drie boeken lezen over je favoriete thema”.

Regionale leescoaches en ambassadeurs

Om de campagne kracht bij te zetten zijn er weer extra ambassadeurs en regionale leescoaches onder wie Leon Verdonschot en Myron Hamming die leestips geven voor zowel leerlingen als hun docenten. Stichting Lezen roept ook docenten nadrukkelijk op om zelf boeken te lezen en zo als leesrolmodel te fungeren.

De Weddenschap is een campagne waarbij leerlingen boeken mogen lezen die ze zelf kiezen, mits in het Nederlands en passend bij de leeftijd van de deelnemer.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Bezoek dan de website van De Weddenschap. 

 

De drie leescoaches van De Weddenschap staand en zittend met boeken in hun handen.
De coaches 2021-2022