Campagne Springlezend afgetrapt!

De nieuwe campagne Springlezend van de Leescoalitie biedt leraren een platform waar ze inspiratie kunnen vinden én delen. De aftrap werd op woensdag 20 april gevierd door leraren en leerlingen in een trampolinepark in Hilversum. Bekende schrijvers brachten daarbij een ode aan de leraar die hen vroeger springlezend heeft gemaakt.

Met Springlezend wil de Leescoalitie de belangrijke rol van leraren onderstrepen en goede voorbeelden van bevlogen leerkrachten en docenten voor het voetlicht brengen. Vandaag gaven ambassadeurs van de campagne (o.a. Leraar van het Jaar 2021 Angela Esajas) samen met hun leerlingen het startschot. Omdat taal de springplank voor het leven is, deden zij dit al springend in een monumentale kerk vol trampolines.

Ze werden hierbij vergezeld door Ronald Snijders, Abdelkader Benali, Stine Jensen, Ronald Giphart en Anna Woltz. Deze bekende auteurs brachten tevens een ode aan de leraar die hen vroeger leesplezier heeft bijgebracht. Jochem Myjer deed dit in een lovend videobericht. Door te laten zien dat er talloze leraren zijn die er goed in slagen leesplezier over te brengen aan hun leerlingen, is Springlezend een positief geluid in de verhitte discussie rondom het leesonderwijs in Nederland.

Meer informatie 

Lees meer op de website van Stichting Lezen of ga naar springlezend.nl

Logo Springlezend